Microneedling (striemen, diepe rimpelvorming, littekens, huidverslapping)

Micro needling  is de nieuwste techniek op het gebied van needling. Behandeling met de Dermapen oftewel micro needling is een effectieve manier om de huid in de diepte te vernieuwen en te verfraaien zonder de opperhuid te beschadigen. De Dermapen heeft veel voordelen ten opzichte van een rollerbehandeling. De huid heeft minder hersteltijd nodig en de behandeling is comfortabeler en nauwkeuriger.

Werking Micro needling

Micro needling  maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Deze kanaaltjes zijn niet zichtbaar voor het blote oog, maar verwonden de huid precies genoeg om deze op een natuurlijke manier te activeren. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid benut dat diep in de huid op gang komt. Door de prikkeling in het bindweefsel komen groei en helende factoren vrij, die zorgen voor aanmaak van collageen en elastine (bindweefsel).

 1. Versteviging van de huid en vermindering reliëf (grove poriën)De bindweefsel cellen (fibroblasten) krijgen een prikkel om nieuwe bindweefselvezels te produceren. Doordat het bindweefsel diep in de huid wordt gestimuleerd zult u na enkele micro needling behandelingen merken dat uw huis steviger en gladder wordt. Reliëf (grove poriën) dat ontstaan is door acne littekens en rimpels zal geleidelijk minder worden.
 2. Vernieuwing van de huidcellen en zuiveringen. Daarnaast krijgt de celdeling een enorme boost. Oude, dode huidcellen schilferen in de weken na de micro needling behandeling versneld af en nieuwe, jonge huidcellen worden eerder aangemaakt. De hoornlaag wordt weer mooi dun waardoor verstoppingen (comedonen) minder kans krijgen. en minder zichtbaar worden. Uw huidteint wordt egaler en stralender. Serums met hoogwaardige actieve werkstoffen kunnen veel beter in de huid worden opgenomen. Wij kunnen u adviseren welke producten u thuis, tussen de micro needling behandelingen door kunt gebruiken om het effect te optimaliseren.

Micro needling behandelmogelijkheden

 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Acne littekens
 • Littekens van andere aard bijvoorbeeld brandwonden
 • Zonbeschadiging
 • Pigmentstoornis
 • Grove poriën
 • Striemen / striae

Behandelfrequentie micro needling

De aanmaak van bindweefsel is een geleidelijk proces dat zich onder het zichtbare huidoppervlak afspeelt en tijd nodig heeft om de gewenste resultaten te bereiken. Na gemiddeld twee tot vier weken is er verbetering te zien, het uiteindelijke resultaat zal geleidelijk zichtbaar zijn. Net als bij mircodermabrasie en andere huidverbeterende behandelingen geldt, hoe meer micro needling behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de huidaandoening zijn er gemiddeld vijf a zes micro needling behandeling in kuur (elke 2 weken) nodig voor een zichtbaar resultaat. Door in kuurverband te behandelen, kan de voortgang van het proces worden bewaakt. Iedere micro needling behandeling met de Dermapen zal een boost zijn voor uw huid. Voorafgaand aan de eerste micro needling behandeling en tussentijds worden foto’s van de huid gemaakt, zodat de verbetering van uw huid goed gevolgd kan worden.

Micro needling behandeling

Voor de behandeling wordt een hyaluronzuur serum aangebracht op uw huid, waarna de Dermapen in roterende bewegingen over uw huid bewogen wordt. De behandeling geeft een licht scherp gevoel, maar is zeer zeker goed te verdragen. De huid sluit zich meteen na de behandeling en daarna heeft u enkel een egale roze tot rode huid voor enkele uren.

Hoe reageert mijn huid op de micro needling  behandeling?

Afhankelijk van het soort huidoppervlak en de soort behandeling zal de huid roze tot rood uit gaan zien. Tevens kan de huid prikkelend en warm aanvoelen. Deze verschijnselen zullen na een dag afnemen. Twee tot drie dagen na de behandeling kan de huid wat roder ogen dan normaal. U kunt gewoon uw dagelijkse bezigheden hervatten. De Dermapen behandeling is vriendelijk voor de bovenste huidlaag. Door de versnelde celdeling kan uw huid licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Dat is een gunstige reactie die ontstaat door de behandeling met de Dermapen. Het is noodzakelijk om de huid goed te beschermen met een SPF 50 crème. In de daarop volgende dagen een serum en een voedende crème aan te brengen op het te behandelen gebied voor een goed herstel en voor het bijdragen van het resultaat van de Dermapen. Mocht u in de eerste dagen toch een foundation willen dragen dan kan dit met de Glo-minerals foundation, dit is de een kleurcorrigerende foundation die de huid laat ademen en daarmee het herstelproces na de behandeling versterkt. 

 

Microneedling littekens/ striemen (plaatselijke behandeling), inclusief herstellende naverzorging en LED-licht €75 per beurt

Microneedling gelaat, inclusief verzorging en LED-Licht €140 per beurt 

Tot 24 uur na de behandeling:

 • Geen make up of andere producten aanbrengen buiten diegene die bestemd zijn voor uw huid en om te gebruiken na microneedling.
 • Het is beter de huid minimaal 48 uur te laten rusten alvorens terug make up aan te brengen.
 • Gebruik bij voorkeur mineral make up.

 

Tot 72 uur na de behandeling:

 • Niet blootstellen aan hoge temperaturen, sauna, stoombad, hete douche
 • Overmatig transpireren, sport en fysieke inspanning vermijden

 

Tot 7 dagen na de behandeling:

 • Contact met chloor water vermijden
 • Niet waxen of epileren
 • Geen behandeling ondergaan zoals Henna, Kleuren, Lamination in het gelaat laten uitvoeren
 • Geen gelaatsverzorgende behandelingen ondergaan
 • Geen injectabels

 

Tot 28 dagen na de behandeling:

 • Blootstelling aan UV-straling vermijden.
 • Gebruik dagelijks een aangepaste SPF 50
 • Gebruik van Vit. A en andere zuren of peelende producten vermijden
 • Geen andere vorm van huidverbetering uitvoeren zoals laser, prp, microneedling, BB-glow, Peelings met zuren
 • Geen enkele vorm van semi permanente make up in het gelaat
 • Geen enkele vorm van tatoeage of piercen op de plaats die behandeld werd
 • Geen velletjes verwijderen
150,-